(Arkiv) Föredrag - Erik Pema Kunsang, 3 juni 2014

Link to information in English.

Föredrag med Erik Pema Kunsang: Lär dig att möta döden i frihet

Du tar dig inte igenom nätet om du inte är som rymden.

Ditt eget fasthållande vid "här och där" är det som är nätet.

Lär dig att möta döden i frihet.

Föredrag med Erik Pema Kunsang.

Praktiska råd som hjälper dig och andra vid livets slut

Vårt värdefulla liv bör användas på bästa möjliga sätt så länge vi har det, men det är ett faktum att döden en dag kommer att inträffa.

Medvetandet däremot, är enligt den buddhistiska läran inte något som upphör när kroppen dör. Därför är det en bra idé att vara förberedd på det som väntar. Ett klart sinne - grundat på kunskap och insikt - gör oss orädda, och minskar den ängslighet som annars kan ligga latent som ett störande bakgrundsljud och styra vårt uppförande och våra avsikter. När fruktan och rädsla inte finns där, uppfylls vi av en naturlig kärlek som är äkta och oförställd, och som är till nytta för oss själva och andra vid livets slut.

Självförtroende, kärlek och inre frid

Att lära sig om döden, ger enligt tibetansk buddhism, först upphov till självförtroende, och därefter till kärlek och inre frid. I tibetansk tradition finner man väldigt speciella insikter om livet, döden och om tillstånden däremellan, som benämns som bardo.

Med hjälp av dessa insikter kan vi själva bidra till att förbättra vår egen resa genom döden. Vi kan lära oss att känna igen de tecken på döden som visar sig i kroppen och i medvetandet. Vi kan lära oss om bardons ljud, ljus och färger och de olika världarnas attraktionskraft, och om dödsögonblicket och vad som sker innan nästa födelse.

Bardo

På föredraget får vi korta råd om den träning vi kan utföra nu, för att förbereda oss för vår egen död och på anhörigas död.

Tid & plats

Tid: Start: tisdag 3 juni kl 19:00

Plats: Finlandshuset Konferens, Snickarbacken 4, Stockholm

(T) Hötorget or (T) Östermalmstorg

Biljetter: BILJETTKÖP PÅ TICKSTER

Biljettpriset inkluderar kaffe eller te i pausen.

Retreat och föredrag hålls på engelska. Erik talar även danska.

Retreat och biljetter

Under den efterföljande helgen leder Erik en retreat där vi får tillfälle att fördjupa oss i de metoder, meditationer och övningar som buddhismen erbjuder för att förbereda oss på döden. Mer information om retreaten.

Köp gärna biljett med förköp på Tickster.

Erik Pema Kunsang