Meditation och buddhism i Stockholm

Aktuella evenemang våren 2021

☣️ Med hänsyn till Covid-situationen kommer vi att fortsätta våra evenemang on-line även under våren 2021. ☣️

  • Vårt vårschema kommer att ha regelbundna meditationer på onsdagar. Vi reciterar en sadhana med Buddha Shakyamuni som centralfigur, och sitter i tyst meditation och har en gemensam stund för lite informellt snack. När vi har undervisning är schemat lite annorlunda, se detaljschemat för onsdagsträffarna hittar du här.

  • Vår första undervisningsserie börjar 27 januari, scrolla ner för detaljer.

Tillägnan

Kanske känner du någon som är sjuk eller nyss har dött eller har det svårt på andra sätt.. Eller så kanske du har andra godhjärtade önskningar som du vill ge lite extra tyngd bakom.

Fyll i det här formuläret 📝 så inkluderar vi dina önskningar tillsammans med våra önskeböner vid våra meditationstillfällen.

Introduktion till Vajrabönen

Rangjung Yeshe Sangha Sverige bjuder in till undervisning om den sexradiga vajrabönen till Guru Rinpoche, ofta kallad Dusum Sangye (Trenne tiders Buddha).

Tid: Tre onsdagar: 27 jan, 3 feb, 10 feb, kl 19:30- 21:00

Plats: Via Zoom, länk kommer att skickas till de som anmält sig några timmar innan första kurstillfället startar.

Lama Olav Nyhus undervisar på svenska, och kommer under loppet av tre kvällar att förklara de olika nivåerna av betydelse för en viktig bön till Guru Rinpoche (Padmasambhava).

Lama Olav som ursprungligen är från Norge bor i Stockholm och undervisar på svenska på ett personligt sätt som är baserat på hans erfarenheter av både lång retreat och ett vardagligt liv med familj och arbete.

Undervisningen ges traditionsenligt och villkorslöst utan kostnad för deltagarna.

Lama Olav Nyhus har en djup och långvarig förankring i den buddhistiska traditionen, och har praktiserat under ledning av några av 1900-talets mest välrenommerade mästare från den tibetanska buddhistiska traditionen. Lama Olav undervisar på uppmaning och uppmuntran från Chökyi Nyima Rinpoche, abbot på Ka-Nying klostret i Nepal.

Anmälan nödvändig, och sker genom att fylla i anmälningsformuläret här:

https://forms.gle/k7b1c9cjY4AkPAje6

Bönen

དུས་གསུམ་སངས་རྒྱས་གུ་རུ་རིན་པོ་ཆེ༔ དངོས་གྲུབ་ཀུན་བདག་བདེ་བ་ཆེན་པོའི་ཞབས༔ བར་ཆད་ཀུན་སེལ་བདུད་འདུལ་དྲག་པོ་རྩལ༔ གསོལ་བ་འདེབས་སོ་བྱིན་གྱིས་བརླབ་ཏུ་གསོལ༔ ཕྱི་ནང་གསང་བའི་བར་ཆད་ཞི་བ་དང༌༔ བསམ་པ་ལྷུན་གྱིས་འགྲུབ་པར་བྱིན་གྱིས་རློབས༔

Precious guru, Buddha of the triple times,
Mahasukha Lord of all accomplishments,
Wrathful Strength, mara-tamer of all hindrances,
We call on you, bestow your blessings here.
Calm the outer, inner and the secret hindrances
Bless us, naturally fulfill our every aim.

Trenne tiders Buddha, Guru Rinpoche.
Stora Sällhet, alla siddhis mästare.
Tämjer Mara, röjer hinder, Vredgad Kraft.
Med vår bön vi ber att du välsignar oss.
Dämpa hinder: yttre, inre, hemliga,
och låt önskeböner bli till verklighet.

Om oss

Rangjung Yeshe Sangha Sverige är en buddhistisk meditations- och studiegrupp under ledning av Tulku Chökyi Nyima Rinpoche.

Gruppen studerar och praktiserar buddhism, med fokus på mahayana och vajrayana i den tibetanska traditionen. Chökyi Nyima Rinpoches tradition är Ka-Nying, kagyu och nyingma, och med speciellt fokus på termatraditionen Chokling Tersar. Rinpoches speciella stil är att tidigt introducera undervisning om mahamudra, dzogchen och sinnets natur, och att man praktiserar detta i kombination med bodhisattvaträning och vajrayanaritualer.

De flesta av oss besöker Rinpoches närmaste center, Ranjung Yeshe Gomde Danmark på somrarna, dit Rinpoche kommer för att undervisa.

Gomde betyder 'plats för meditation", och trots att vi i Sverige inte har någon mark eller byggnad kan vi betrakta webbadressen www.gomde.se som ett frö till att vi en dag också har ett Rangjung Yeshe Gomde Sverige - en plats för att träna vår inneboende klarhet, visdom och medvetenhet

Nybörjare?

Om du har ett intresse för meditation och buddhism men inte riktigt vet var du skall börja, så är du ändå hjärtligt välkommen att delta. Någon i gruppen introducerar dig gärna till grundläggande meditationstekniker och tipsar om någon lämplig bok att titta i eller kurs att delta i. Under Kontakt har du uppgifterna du behöver för att kontakta oss.

Drom Tonpa Center

Gruppens medlemmar träffas regelbundet på Drom Tonpa Center, Erstagatan 28B, för att meditera tillsammans, vanligtvis på onsdagar varannan vecka. Se kalendern för information om inplanerade kommande träffar för meditation. Drom Tonpa Center är en samlingslokal som delas av flera buddhistiska grupper, och vi disponerar bara lokalen då vi har bokade träffar enligt vår kalender.

Chökyi Nyima Rinpoche

Rangjung Yeshe Sangha Sverige är en buddhistisk meditations- och studiegrupp under ledning av Tulku Chökyi Nyima Rinpoche.