(Arkiv) Program för Lama Tenzins besök 4-7 november 2010

Observera att evenemanget redan har ägt rum.

(Arkiv) Instruktioner i traditionell buddhistisk meditation

4-7 november 2010

Lama Tenzin Sangpo

Stockholm

Om Lama Tenzin Sangpo

Programmet

Programmet vid Lama Tenzins besök består av en grundläggande öppen del som är lämplig för alla, samt en del lämplig för de som redan har utövat en del vajrayanabuddhism.

Kurs 1 - Grundkurs

Instruktioner i buddhism och meditation 4-7 november

Lama Tenzin Sangpo är utbildad lama i den tibetanska traditionen. Han är utsänd av Chökyi Nyima Rinpoche för att undervisa vid center och dharmagrupper i Europa. En stor del av tiden tillbringar han på Rangjung Yeshe Gomde Austria och Rangjung Yeshe Gomde Denmark, där han är en mycket uppskattad lärare.

Lama Tenzin har gjort den traditionella treårs-retreaten, och är speciellt utbildad för de meditationer och ceremonier som utförs på Ka-Nying-klostret i Kathmandu. Tenzin-la är en mycket erfaren meditatör, och en väldigt grundlig och kunnig lärare.

Praktiska detaljer

Plats

Undervisningen kommer att äga rum i Stockholm.

Platsen är Ritarvägen 12 - (T) Abrahamsberg - en kvart från T-centralen på gröna linjen västerut. Se karta nedan.

Anmälan och betalning

Anmälan med hjälp av ett webbformulär under respektive kursavsnitt - eller så kan du ringa eller maila Peter med kontaktuppgifterna nedan.

Om du har frågor, kontakta oss:

Betalning sker på plats.

Traditionell finansiering

Kurserna har inget fast pris, utan deltagarna får traditionsenligt bidra med donationer för att täcka omkostnaderna och med en gåva till läraren. En del av omkostnaderna är redan täcka av donationer från generösa bidragsgivare. Eventuellt överskott kommer att användas för finansiering av framtida lamabesök.

Donationer lämnas i ett slutet kuvert direkt till läraren vid kursens slut.

Du har också möjligheten att på förhand hjälpa till att göra dharma tillgänglig för flera genom att ge ett bidrag, det kan du förstås göra även om du själv inte kan komma till kursen. Kontakta Peter Olin (se ovan) om du vill bidra.

Om du känner dig osäker på vad som är en rimlig donation kan du ha i åtanke att resekostnaderna och övriga omkostnader ligger på ca 4000 kronor. Vi har angett en rekommenderad donation under respektive kursavsnitt. Om du har gott ställt kan du gärna betala mer, och om du har det knapert så går det bra att ge det du kan avvara.

Kursen är öppen för alla, och speciellt riktad för dig som vill få grundliga instruktioner i buddhistisk meditation och filosofi. Efter kursen kommer du att ha de kunskaper du behöver för att fortsätta meditera på egen hand.

Årets kurs kommer att bredda och fördjupa innehållet från förra årets kurs, så den passar utmärkt både för nybörjare och de som deltagit tidigare. Inga förkunskaper krävs.

Om du önskar är du välkommen att meditera tillsammans med oss andra på de regelbundna träffar Rangjung Yeshe Sangha Sverige anordnar.

Kursen består av fyra kurstillfällen, och det är förstås bäst om du kan delta vid alla tillfällena, men det är inget krav.

 • torsdag 4 november, 18:30 - 21:00
 • fredag 5 november, 18:30 - 21:00
 • lördag 6 november, 14:00 - 17:30 ca
 • söndag 7 november, 14:00 - 17:30 ca

Under kursens gång kommer du att få en teoretisk grund och praktiska instruktioner. Vi kommer att meditera tillsammans och det finns självklart utrymme att ställa frågor. Undervisningen är på engelska.

Rekommenderade donationer för hela grundkursen är:

 • till läraren ca 300 kr
 • valfritt belopp till omkostnader

LÄNK TILL WEBBFORMULÄR FÖR ANMÄLAN TILL GRUNDKURS (ANMÄLAN EJ LÄNGRE MÖJLIG)

En A4-affisch som PDF.

Kurs 2 - Ej för nybörjare

Detaljerade instruktioner om meditation på Padmasambava - Trinley Nyingpo

Guru Rinpoche - Chokling Tersar - Trinley Nyingpo

Undervisningen om meditationen på Padmasambhava (tib. Guru Rinpoche) , som utgår från texten Trinley Nyingpo, riktar sig till de som har en del erfarenhet av meditation, och i synnerhet av vajrayana-meditation och visualiseringar. Vi har bett Lama Tenzin att ge detaljerade och grundliga instruktioner i hur man utför meditationen med mudras, klocka och dorje, tsog-offringar, visualiseringar och melodier - och det kan för nybörjare verka avskräckande och märkligt - eller väldigt inspirerande. Undervisningen är på engelska.

Kursen består av fyrakurstillfällen.

 • torsdag 4 november, 13:00 - 15:00
 • fredag 5 november, 13:00 - 15:00
 • lördag 6 november, 10:00 - 12:00
 • söndag 7 november, 10:00 - 12:00

Rekommenderade donationer för hela Padmasambhava-kursen är:

 • till läraren ca 300 kr
 • valfritt belopp till omkostnader

WEBBFORMULÄR FÖR ANMÄLAN TILL PADMASAMBHAVAKURS