(Arkiv) Erik Pema Kunsang 6-9 juni 2013

Information in English.

Vi har den stora glädjen att kunna erbjuda undervisning med Erik Pema Kunsang i Stockholm 6-9 juni.

Erik är en mycket uppskattad lärare och en erfaren översättare, tolk och utövare. Erik bodde med och arbetade som dzogchenmästaren Tulku Urgyens assistent, tolk och översättare i Nepal i 16 år. Sedan 1975 har han vägletts av Chökyi Nyima Rinpoche. Nu bor och undervisar Erik i Danmark, huvudsakligen på retreatcentret Rangjung Yeshe Gomde.

Det här är ett unikt tillfälle att få del av Eriks kunskaper och erfarenheter som är genuint rotade i en buddhistisk tradition, förmedlade av en skandinav på ett mycket levande och genuint sätt. Erik kommer att undervisa på engelska, men han talar även danska.

Både retreat och föredrag passar för dig oavsett om du bara är nyfiken, nybörjare eller har tidigare erfarenhet av buddhism och meditation, så länge du har ett öppet sinne och en uppriktig vilja att lära dig och utforska mer av dig själv och buddhismen.

Erik Pema Kunsang

Föredrag: Insight for the Age of Openness - Five keys to open your heart

Meditation Retreat with Erik Pema Kunsang - A weekend with open eyes

Datum: Torsdag 6 juni 2013, NationaldagenTid: 18 - 21 Plats: Finlandshuset Konferens, Snickarbacken 4, Stockholm(T) Hötorget eller (T) ÖstermalmstorgFöredrag på temat "Insight for the Age of Openness",

För fullständig information och biljettköp, se evenemangets hemsida.

Datum: Fredag 7 juni - söndag 9 juni 2013Tid: Start fredag 18:00, slut söndag kl 14:30

Plats: Brommagården utanför Vagnhärad, ca 1 timme söder om Stockholm, kost och logi ingår.

Erik Pema Kunsang undervisar om synsätt och meditation med utgångspunkt från dzogchentraditionen.

Meditation Retreat with Erik Pema Kunsang. A weekend with open eyes.

Mer om Erik

De flesta som har mött den tibetanska buddhismen och hunnit läsa några böcker har säkert tagit del av Eriks översättningar. På sin meritlista har ha en diger samling texter, från klassiska mästare, nu levande lärare, och i synnerhet texter från mahamudra och dzogchentraditionerna. En nästan uttömmande lista hittar du på Rangjung Yeshe Publications hemsida. Där hittar man titlar från bland andra

  • Padmasambhava
  • Tulku Urgyen Rinpoche
  • Tsele Natsok Rangdröl
  • Chökyi Nyima Rinpoche
  • Tsoknyi Rinpoche
  • Thrangu Rinpoche
  • Mipham Rinpoche