(Arkiv) Föredrag: Sunt förnuft, filosofi och upplysning

Observera att evenemanget redan har ägt rum

Föredrag: Sunt förnuft, filosofi och upplysning

(Information in English)

Datum: Onsdag 6 juni 2012, NationaldagenTid: kl 18 - 21

Plats: Eric Ericssonhallen Skeppsholmskyrkan, Kyrkslingan 2-4, (T) Kungsträdgården

Biljetter: BILJETTFÖRSÄLJNINGEN ON-LINE HAR STÄNGT!

Innehåll

Vill du veta vad buddhismen är, och hur den är relevant för människor i vårt moderna samhälle?

Den tibetanske laman Chökyi Nyima Rinpoche ger ett föredrag på temat "Sunt förnuft, filosofi och upplysning" ("Common Sense, Philosophy and Realization").

Utgångspunkten för föredraget är vårt eget sunda förnuft och vår inneboende intelligens och hur den förhåller sig till den buddhistiska vägen och vad den kan göra för oss.

Om föredragshållaren

Det här är ett unikt tillfälle att få möta en autentisk buddhistisk lärare och meditationsmästare i Stockholm. Chökyi Nyima Rinpoche är abbot för Nepals största kloster och har inspirerat och väglett västerlänningar sedan 1976 då hans lärare den 16:e Karmapa bad honom fokusera sina krafter på att undervisa västerländska buddhistiska utövare.

Rinpoche har skrivit ett antal böcker, däribland Medicine And Compassion som riktar sig till personal som arbetar inom vården. MBSR-grundaren Jon Kabat-Zinn som tagit mindfulness till vården skriver om boken: "Jag förbluffades av hur mycket Chökyi Nyima Rinpoche förstår av de känslomässiga utmaningar som läkare möter i relationen till sina patienter. Han träffar huvudet på spiken om och om igen. Strålande! Jag kommer att fortsätta att läsa om den bara för glädjen i undervisningen, för hans klara sinne och för hans rena hjärta. Det här är verkligen ett värdefullt projekt."

Böcker

Bland andra titlar som Rinpoche författat finns Present Fresh Wakefulness, Indisputable Truth, The Union of Mahamudra and Dzogchen och Bardo Guidebook.

Senast Rinpoche besökte Sverige var 1997.

Övrigt

Föredraget hålls på engelska, och simultantolkas via FM-radio till svenska (medtag egen FM-radio och hörlurar).

Utöver fördraget ger Rinpoche även ett seminarium över två halvdagar, 6-7 juni, om vårt sinnes inneboende natur och hur vi förverkligar det med hjälp av meditation.

Affisch som PDF.