Helgkurs i buddhistisk meditation i Stockholm 30 Nov-2 Dec 2012

Lama Tenzin Sangpo

Undervisar i traditionella buddhistiska meditationstekniker

på bodhicitta, kärlek och medkänsla

Programmet

  • Fredag 30/11 kl 19:00 - 21:00.
    • Helgkursen startar med ett öppet föredrag: En praktisk introduktion till buddhistisk meditation och filosofi.
  • Lördag 1/12 kl 9:00 - 17:00 Heldag med undervisning och meditation på Buddha Shakyamuni texten: "En Skattkammare av Välsignelser"
  • Söndag 2/12 kl 10:00 - 17:00 Undervisning och meditation på bodhicitta, kärlek och medkänsla.

(med paus för lunch båda dagarna. Ett litet kök är tillgänligt till de som behöver varma mat)

Ifall du är osäker på om du vill delta i helgkursen går det bra att komma på kvällsföredraget och därefter bestämma dig för om du vill vara med hela helgen.

För deltagare som vill vara med hela helgen är kvällsföredraget en integrerad del av kursen, och vi vill att du deltar redan från fredagen. Helgkursen är alltså en helhet och det finns ingen möjlighet att bara delta en av dagarna. Vi ber alla deltagare att respektera detta.

Om Lama Tenzin Sangpo

Lama Tenzin Sangpo

Helgkursen är en av programpunkterna på Lama Tenzins besök i Sverige 2012.

Plats

Undervisningen äger rum i Drom Tonpas lokaler på Erstagatan 28b, Södermalm. Se karta nedan.

Tag dig dit med blåbuss 2 från Slussen (Katarinavägen) mot Sofia. Kliv av vid Erstagatan. Gå cirka 100 meter till Erstagatan 28b.

Eller ta blåbuss 3 från Slussen (Katarinavägen) mot Södersjukhuset. Kliv av vid Åsögatan. Gå cirka 350 meter till Erstagatan 28b.

Eller ta buss 53 från Centralen (Vasagatan) mot Henriksdalsberget. Kliv av vid Ersta sjukhus. Gå cirka 300 meter till Erstagatan 28b.

Ingång till lokalen är från innergården. Vi kommer finnas vid grinden och öppna.

View Larger Map

Anmälan

Anmälan med hjälp av detta webbformulär - eller så kan du ringa eller maila till Göran med kontaktuppgifterna nedan.

Lama Tenzin Sangpo är utbildad lama i den tibetanska traditionen. Han är utsänd av Chökyi Nyima Rinpoche för att undervisa vid center och dharmagrupper i Europa. En stor del av sin tid tillbringar han på centren Rangjung Yeshe Gomde i Österrike och Rangjung Yeshe Gomde i Danmark. Lama Tenzin reser även runt till olika dharmagrupper i Europa och Ryssland.

Lama Tenzin har gjort den traditionella treårs-retreaten, och är speciellt utbildad för de meditationer och ceremonier som utförs på Ka-Nying-klostret i Kathmandu. Tenzin-la är en mycket erfaren meditatör, och en väldigt grundlig och kunnig lärare.

Kostnad

Arrangemanget är på traditionellt vis finansierat av donationer från ett antal personer som vill göra den buddhistiska läran tillgänglig för alla, oavsett deras individuella ekonomiska förutsättningar.

Vi tar alltså inte ut någon regelrätt deltagaravgift för kursen.

Vi ber att du i samma traditionella anda ger en donation till läraren som ett tecken på din uppskattning för undervisningen.

Hur mycket du kan ge är förstås beroende av din ekonomiska situation, och helt upp till dig.

Ett riktmärke för lämplig donation för dem som deltar i helgkursen är 600 kr. Pengarna överlämnar du i ett slutet kuvert personligen till läraren vid slutet av undervisningen.

Om du också vill delta i traditionen att finansiera buddhistiska lärares besök och undervisning här i Sverige så är du välkommen att ge en donation för att hjälpa till att täcka de omkostnader som föreningen haft för detta besök, och som vi kommer att ha för kommande. Det kommer att finnas en låda där du anonymt kan lägga din donation till detta ändamål.

Dharmaundervisning är ovärderlig, och med denna betalningsmodell hoppas vi att ingen skall känna att deras begränsade ekonomiska förutsättningar är ett hinder för att fördjupa sig i buddhismens sanningar och tekniker. Vi tycker att det är ett fint sätt att hjälpa varandra att bidra. Må det gagna!