(Arkiv)Undervisning & meditation på shakyamuni 1 dec 2012

1 dec 2012

Lama Tenzin Sangpo undervisar

och vi praktiserar meditationstexten

"En Skattkammare av Välsignelser"

(A treasury of blessings)

En shakyamuni sadhana.

Meditationsdag -

Under en hel dag fokuserar vi på undervisning och meditation enligt En Skattkammare av Välsignelser ( A treasury of blessings av Mipham Rinpoche). Lama Tenzin undervisar från början till slut på denna meditationstext (sadhana).

Varje meditationstext som tex denna är i sig en komplett utövning till upplysning, och innehåller de viktiga delarna som behövs i ens meditation, för att den ska kunna rena de slöjor som hindrar oss att se sinnets natur.

Lördagen 1 december 2012

  • kl 09:00 - 17:00 med paus för lunch.

För nya, likväl för er som tidigare deltagit i Lama Tenzins undervisning är det här ett utmärkt tillfälle att ägna en dag åt studier och meditation.

Plats

Evenemanget kommer att äga rum i Stockholm.

Platsen är Drom Tonpa Center på Erstagatan 28, Södermalm. Se karta nedan.

...Tag dig dit med blåbuss 2 från Slussen (Katarinavägen) mot Sofia. Kliv av vid Erstagatan. Gå cirka 100 meter till Erstagatan 28b.

...Eller ta blåbuss 3 från Slussen (Katarinavägen) mot Södersjukhuset. Kliv av vid Åsögatan. Gå cirka 350 meter till Erstagatan 28b.

...Eller ta buss 53 från Centralen (Vasagatan) mot Henriksdalsberget. Kliv av vid Ersta sjukhus. Gå cirka 300 meter till Erstagatan 28b.

Ingång till lokalen är från innergården. Vi kommer finnas vid porten till innergården och öppna.

Anmälan och betalning

Anmälan med hjälp av detta webbformulär - eller så kan du ringa eller skicka e-post till Göran med kontaktuppgifterna nedan.

Om du har frågor, kontakta oss:

Bakgrund

Chökyi Nyima Rinpoche betonar ofta vikten av att hålla kontakten med Buddha Shakyamuni som är buddhismens självklara ursprung och rot.

Därför har Lama Tenzin vid sina tidigare två besök undervisat om meditation på en meditationstext En Skattkammare av Välsignelser där Buddha Sakyamuni är centralfiguren. Därför träffas även vi i sanghan vid ny- och fullmåne för att praktisera just den texten.

La Bab Düchen (source Rigpawiki)

Kostnad

Arrangemanget är på traditionellt vis finansierat av donationer från ett antal personer som vill göra den buddhistiska läran tillgänglig för alla, oavsett deras individuella ekonomiska förutsättningar.

Vi tar alltså inte ut någon regelrätt deltagaravgift för kursen.

Vi ber att du i samma traditionella anda ger en donation till läraren som ett tecken på din uppskattning för undervisningen.

Hur mycket du kan ge är förstås beroende av din ekonomiska situation, och helt upp till dig.

Ett riktmärke för lämplig donation för dem som deltar i helgkursen är 600 kr. Pengarna överlämnar du i ett slutet kuvert personligen till läraren vid slutet av undervisningen.

Om du också vill delta i traditionen att finansiera buddhistiska lärares besök och undervisning här i Sverige så är du välkommen att ge en donation för att hjälpa till att täcka de omkostnader som föreningen haft för detta besök, och som vi kommer att ha för kommande. Det kommer att finnas en låda där du anonymt kan lägga din donation till detta ändamål.

Dharmaundervisning är ovärderlig, och med denna betalningsmodell hoppas vi att ingen skall känna att deras begränsade ekonomiska förutsättningar är ett hinder för att fördjupa sig i buddhismens sanningar och tekniker. Vi tycker att det är ett fint sätt att hjälpa varandra att bidra. Må det gagna!