Introduktion till Buddhism
22-29 mars 2021

Rangjung Yeshe Sangha Sverige bjuder in till introduktion till Buddhism.

Tid: Fyra kvällar i mars: måndag 22, tisdag 23, torsdag 25 och måndag 29 mars, 18:30-20:00ca

Plats: Via Zoom. Länk kommer att skickas till de som anmält sig.

Rangjung Yeshe Sangha Sverige bjuder in till en introduktion i grundläggande buddhistisk filosofi och meditation.

Lama Olav Nyhus kommer att presentera de mest centrala och grundläggande tankarna i buddhismen.

På ett jordnära sätt visar han hur de sanningar som Buddha fann för snart 2600 år sedan fortfarande är högaktuella och relevanta. Vi kommer att få en presentation av hur de ädlas fyra sanningar passar in i våra liv, och får några grundläggande verktyg i form av kontemplationer och meditationer som vi kan tillämpa direkt. Vi får även råd om hur vi kan gå vidare för att utforska oss själva och den buddhistiska vägen efter denna introduktion.

Lama Olav Nyhus undervisar på svenska, och kommer under loppet av fyra kvällar att introducera oss till den tibetanska buddhismens presentation av tre yana, tre farkoster, eller tre nivåer av undervisning: shravakayana, mahayana och vajrayana

Vi kommer att gradvis få en introduktion till vilket synsätt, meditation och uppförande som tillämpas i den tibetanska buddhismens två huvudaspekter: Den Stora Farkosten och Vajra-farkosten (Mahāyāna och Vajrayana). Utövningen av dessa två aspekter i förening är en tradition som är i allra högsta grad levande och blomstrande i dag, och vi får veta hur vi själva kan tillämpa det i vår vardag och i vår meditationsträning.

Lama Olav som ursprungligen är från Norge, bor i Stockholm och undervisar på svenska på ett personligt sätt som är baserat på hans erfarenheter av både lång retreat och ett vardagligt liv med familj och arbete.

Lama Olav Nyhus har en djup och långvarig förankring i den buddhistiska traditionen, och har praktiserat under ledning av några av 1900-talets mest välrenommerade mästare från den tibetanska buddhistiska traditionen. Lama Olav undervisar på uppmaning och uppmuntran från Chökyi Nyima Rinpoche, abbot på Ka-Nying klostret i Nepal.

Undervisningen ges traditionsenligt och villkorslöst utan kostnad för deltagarna.

Efter anmälan får du ett mail med information om hur du deltar i mötet. Se till att du har laddat ner och/eller uppdaterat Zoom på din enhet.