Våra träffar‎ > ‎

Chotrul Düchen

Meditation på Buddha Shakyamuni


 
 
Tid: Måndag 25 februari 2013, kl 17:30 - 20:30
Plats:  (Värd: Göran Jakobsson) Storskärsgatan 6A, 6 tr, Stockholm, (T) Karlaplan (uppgång Tessinparken) 
Kostnad: Gratis, men en valfri summa i donation till fika är välkommen.


Ett arrangemang av 
Rangjung Yeshe Sangha Sverige

 

Chökyi Nyima Rinpoches råd

När Chökyi Nyima Rinpoche var här i juni 2012, och texten "En Skattkammare av Välsignelser" delades ut till deltagarna i mahamudrakursen rekommederade Rinpoche att man mediterar enligt texten, åtminstone på de fyra stora högtiderna

För att stötta varandra i detta och för att få tillfälle att träffa fler av er igen så planerar vi att arrangera lättillgängliga gruppmeditationer på dessa dagar. 

Meditationerna är öppna för alla, om du inte har texten kommer den att finnas att låna. 

Kvällens program

  • 17:30 - 18:30 Insläpp, fika och visning av delar av filmen: "When the Iron Bird Flies", med Chökyi Nyima Rinpoche, Tsoknyi Rinpoche, Dzongsar Khyentse Rinpoche m.fl. Filmen gestaltar mötet mellan den tibetanska buddhismen och den västerländska kulturen. 
  • Paus
  • 19:00 - 20:15 Kort introduktion till, och meditation enligt texten "En Skattkammare av välsignelser". Recitation av texten samt tyst meditation.
  • Mer fika & samtal.

Om Chotrul Düchen

Chotrul Düchen är en högtidsdag för att minneshålla den dag då Buddha Shakyamuni under femton dagar uppvisade ett mirakel per dag och därmed besegrade sina motståndare och inspirerade många att följa Dharma.

Anmälan

Anmälan till Kenan Taskavak (så att du kan få portkod till lokalen) på telefon eller epost:


Comments