Meditation i stillhet 9 - 11 april 2015

Meditation i stillhet - undervisning och meditation med Lama Tenzin Sangpo

Meditationskursen är fullbokad!

Om läraren & översättaren

Lama Tenzin Sangpo är utbildad lama i den tibetanska traditionen. Han är utsänd av Chökyi Nyima Rinpoche för att undervisa vid center och dharmagrupper i Europa. En stor del av tiden tillbringar han på retreatcentren Rangjung Yeshe Gomde i Österrike och Danmark, där han är en mycket uppskattad lärare.

Här i Sverige har vi haft Lama Tenzin på besök de senaste fem åren.

Lama Tenzin har gjort den traditionella treårs-retreaten, och är speciellt utbildad för de meditationer och ceremonier som utförs på Ka-Nying-klostret i Kathmandu. Tenzin-la är en mycket erfaren meditatör och en väldigt grundlig och kunnig lärare.

Undervisningen översätts till engelska av Heidi Köppl. 

Plats

Undervisningen kommer att hållas på två olika platser i Stockholm.
 • Hälsanshus, Mellanrummet vån 1, Fjällgatan 23 B,  på torsdag och fredag kväll.
 • Stockholms Zencenter hela lördagen.
Se kartor nedan.

Anmälan och betalning

Kursen är fullbokad! Anmälan avstängd.
Anmälan 
Anmäl dig med hjälp av DETTA WEBBFORMULÄR - eller så kan du ringa Kenan. Se kontaktuppgifterna nedan.

Anmäl dig snarast för att underlätta vår planering dock senast den 7 april.

Betalning
Betalning sker på plats med kontanter eller kontokort.

Priset för kvälls- och lördagsundervisningen:
 • 150 kr per kväll torsdag och fredag
 • 450 kr hela lördagen
 • Eller 700 kr för all tre dagarna
Detta pris inkluderar våra utgifter för boende, mat, lokalhyra, resekostnader m.m.  - men inte någon betalning till läraren. Vi kommer att ha en donationslåda där man kan lägga en gåva till läraren och du ger helt efter dina egna förutsättningar. 


Om du har frågor, kontakta oss: 
 • Kenan Taskavak, telefon 073-6989208


Programmet

Rangjung Yeshe Sangha är glada att kunna erbjuda en meditationskurs för de som inte tidigare har prövat på meditation. Kursen passar även de som har mediterat tidigare men som behöver ny inspiration och råd för att gå vidare. I den buddhistiska traditionen finns många olika typer av meditationstekniker. Den grundläggande formen av meditation kallas för Shamatha som syftar till att utveckla en naturlig inre stillhet och lugn. Under denna kurs kommer Lama Tenzin att introducera oss stegvis till denna metod för att stilla vårt sinne.

Vår vana att ständigt vara upptagna av tankar och känslor som uppstår oavbrutet, gör att vi aldrig kan vila vårt sinne i stillhet och ro. Vi kommer att lära tekniker som kan hjälpa oss att fokusera vårt sinne och låt det vila naturligt i sig självt.

För att erfara vår inre stillhet, måste vi "sakta ner" och helt enkelt slappna av i vår kropp, tal och sinne. Det lämpligaste sättet att uppnå inre stillhet är just genom Shamatha meditation. Även fast vi har en hektisk livsstil så kan vi använda oss av denna meditationsteknik för att hitta en harmoni i våra liv. Vi kan göra Shamatha meditationen till en pelare för vår inre stillhet och välbefinnande.

Denna kurs är lämplig för alla som är intresserade av att lära sig att utveckla sitt sinne genom meditation. Du behöver inte vara buddhist eller ens vilja bli buddhist. Den enda förutsättningen är en önskan om att leva ett lyckligare liv genom att utveckla stillhet och närvaro.


Undervisning
 •   9 april, kl 18:30 - 21:00 
 • 10 april, kl 18.30 - 21:00 
 • 11 april, kl 10.30 - 17:00  

Lördagens undervisning och meditation kommer att bygga på undervisning från kvällarna innan - så vi rekommenderar att du kommer på kvällsundervisningen för att kunna tillgodogöra dig dagen på bästa sätt.

Välkomna!

Praktiska detaljer


 • Medtag kudde, dyna eller filt att sitta på vid undervisningen på Hälsanshus. Vid undervisning och meditation på lördagen behövs ej kudde eller dyna tas med då det finns att tillgå på Stockholms Zen Center.
 • Det finns möjlighet att sitta på stol under undervisning och meditation.
 • På lördagen äter vi lunch tillsammans, för de som vill, på en restaurang nära undervisningsplatsen.
 • Kom lite innan utsatt tid så vi kan börja undervisningen så som planerat.