Nyheter‎ > ‎

Nyhet: Dharma Sun - on-line undervisning från Nepal

skickad 17 okt. 2009 01:15 av Peter Olin   [ uppdaterad 20 nov. 2009 05:20 ]
Chökyi Nyima Rinpoche undervisar om buddhism på ett sätt som är träffande och lättillgängligt. Lättillgängligt på flera sätt, eftersom lördagsundervsningarna som han sedan mer än tjugo år hållit på sitt kloster i Nepal numera finns tillgängliga on-line.

Idag finns ett arkiv med det senaste årens dharmaundervsining tillgängligt på webben, och nya tillkommer hela tiden. Man kan antingen se undervsiningen på video, eller bara lyssna till den. Det funkar utmärkt att ladda ner ljudfiler och lyssna på i sin mp3-spelare.

Under 2009 har en del av undervisningarna även visats i direktsändning över webben - en bra start på lördagen, då utsändningen brukar börja cirka 07.15.

Undervisningen passar för såväl nybörjare som erfarna buddhister och meditatörer. Rinpoche undervisar ibland direkt på engelska, och ibland på tibetanska, med någon av hans utmärkta översättare som översätter till engelska. För den som har svårt att hänga med brukar även en av Rinpoches nära elever skriva ner den engelska översättningen och posta till Rangjung Yeshes internationella epostlista.

Länkar

  • Arkivet med undervisning hittar du på DharmaSun,  http://dharmasun.org
  • För direktsändningarna är det säkrast att registrera sig på DharmaSun. Då får du ett meddelande med länken till direktsändningarna när de är inplanerade. Om du vill chansa så är i skrivande stund platsen för direktsändningar http://www.DharmaSun.org/live
  • Den internationella epostlistan hittar du här: http://groups.yahoo.com/group/gomde/Comments