Nyheter‎ > ‎

Lama Tenzin Sangpos undervisning i Stockholm 2010

skickad 7 nov. 2010 09:06 av Peter Olin   [ uppdaterad 16 nov. 2010 13:10 ]
Lama Tenzin Sangpo besökte Stockholm 3-8 november 2010, på inbjudan av Rangjung Yeshe Sangha Sverige. Lama Tenzin besökte Stockholm första gången i december 2009, och vi var mycket tacksamma att han ville komma tillbaka.

Arrangemanget bestod av fyra dagars undervisning uppdelad på två spår, sutra och tantra.

 
Det första spåret, sutra-spåret, en grundkurs i buddhistisk meditation baserat på texten "A Treasury of Blessings" av Mipham Rinpoche var välbesökt och vi såg många nya ansikten. Totalt under de fyra dagarna kom cirka 25 deltagare.

De andra spåret, tantra-spåret, riktade sig i huvudsak till sanghamedlemmar. Lama Tenzin gick igenom och förklarade texten Trinley Nyingpo. En Padmasambhavameditation från Chokling Tersar. Vi var ungefär tio deltagare under de fyra dagarna.

Undervisningen hölls i Peters lägenhet i Abrahamsberg, som återigen konverterades till dharmacenter för några dagar, ett arrangemang som fungerar bra, men som kommer att bli trångt om vi är fler än 25 samtidiga deltagare.

Lama Tenzin har ett insamlingsprojekt, där han arbetar med att samla in pengar för att kunna betala mat för alla munkarna på Ka-Nying klostret under ett år. Den CD-skiva som han hade med sig till försäljning finns kvar för den som är intresserad. 150 kronor kostar skivan, och pengarna går oavkortat till Lama Tenzins insamling. Kontakta oss om du är intresserad.

På lördagkvällen samlades sanghamedlemmarna som hjälpt till med arrangemanget tillsammans med Lama Tenzin hemma hos Heini och Johnny för en trevlig indisk middag. Det fanns stor anledning att fira det harmoniska samarbetet som gjort att hela besöket har avlöpt smärtfritt och utan större ansträngning eller problem för någon.

Med risk för att glömma någon försöker jag mig ändå på att rikta ett stort tack till alla som hjälpt till. Till Magnus och Kathleen som varit Lama Tenzins värdar under besöket, till Sebastian och Evelina som varit chaufför och välkomstkommitté, till Heini och Johnny som städat, diskat och varit värdpar för den fina midagen. Till Maarit dom ordnade med te och snacks och till Maie ordnat med blommor och bakning. Till Göran som lånat ut ljudutrustning, en stor fin matta och en vacker Padmasambhava-thangka. Till Mats som stod för Lama Tenzins teservering och hjälpte till att ställa i ordning lokalen. Och ett stort tack till Olav som översatte. 

Och sist men inte minst, tack till alla deltagare som bidrog med sin närvaro och donationer till både Lama Tenzin och till omkostnader för arrangemanget.

Båda undervisningsspåren följs upp med våra regelbundna träffar. På fullmåne och nymåne träffas vi för att praktisera Sakyamuni Buddha pujan och meditera. Och den 10:e dagen i månvarvet träffas vi och gör Trinley Nyingpo Tsog. Se i kalendern för detaljer.Comments