Nyheter‎ > ‎

Chökyi Nyima Rinpoche till Sverige 15-17 juni 2012

skickad 10 juli 2011 23:57 av Peter Olin   [ uppdaterad 12 dec. 2011 21:13 ]
CNR och svenskar i stugan

Svenskar som väntarPå det årliga sommarlägret på Rangjung Yehse Gomde Danmark (http://gomde.dk) besökte tjugofem svenskar Tulku Chökyi Nyima Rinpoche för att be honom komma till Sverige för att ge dharmaundervisning. Gruppen bestod av skåningar, uppsalabor, norrlänningar, parisbor och av sanghan som brukar träffas i Stockholm.

Rinpoche sade "Yes! I will come". Så nu har arbetet med arrangemangen sakta tagit sin början.  (Senaste nytt: Nu har vi ett datum för besöket, den 15-17 juni 2012).  

På frågan om vad vi kan göra för att hjälpa personer som vänder sig till oss för att veta mer om mediation och buddhism uppmuntrade Rinpoche oss att öppna ett dharmahus, ge grundläggande meditationsinstruktioner, samt anordna föreläsningar med de som studerat vid shedran (en buddhistisk högskola i Kathmandu - http://www.shedra.org/) . Mer detaljer om detta längre fram.
Om du redan nu vet att du är intresserad av att få mer information om Rinpoches besök till Sverige, eller kanske rent av vill hjälpa till med planering, arbete, finansiering eller på något annat vis. Hör av dig till oss genom att fylla i det här formluläret.

Gruppbild med svenskar och CNR

Comments